Print

Brioche broodjes met walnoot, rozijnen en chocola

Ingredienten:

  • 250 gr Bloem
  • 3 el Suiker
  • 2 Eieren
  • 1 zakje Vanille suiker
  • 1/2 zakje Gist
  • 50 gr Rozijnen
  • 25 gr Walnoten grof gehakt
  • 50 gr Melk chocolade gehakt
  • 50 ml Warm water
  • 1 mp Zout

Instructies:

  1. Mix de eieren met de suikers door elkaar. Los de gist op in het water en voeg dit toe aan de eieren. Mix samen goed door. Doe beetje bij beetje ook de bloem en het zout erbij.

  2. Als laatste doe je de gehakte chocola, walnoten en rozijnen erdoor en mix ook dit goed door het deeg. Zet het deeg afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast. (Afdekken kan met huishoudfolie)

  3. Na 8 uur of de volgende ochtend : 

    Kneed het deeg goed door en verdeel het deeg in 8 bolletjes a 70 gram. Leg de bolletjes in de vormpjes en dek dit nog ongeveer 30-60 minuten af.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden

    Verwarm de airfryer voor op 180 graden

  5. Oven: Bak de broodjes op 180 graden in ongeveer 25 minuten gaar.

    Airfryer: Bak de broodjes op 160 graden in 15 minuten gaar.