Ga terug

Bounty balletjes koolhydraatarm

No ratings yet

Ingrediƫnten
  

Gecondenseerde melk

  • 1 blikje Kokosmelk 400gr
  • 30 gr Green Sugar Poedersuiker
  • 1 scheutje Vanille aroma

Overig

  • 100 gr Geraspte kokos
  • 100 gr Chocolade

Instructies
 

  • Doe de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook. Blijf er bij en roer regelmatig. Let op dat het niet overkookt. Zodra de kokosmelk kookt, zet je het vuur lager en laat het zachter door koken gedurende 30-45 minuten. Blijf wel af en toe roeren.
  • Je ziet dat de hoeveelheid minder wordt en de kokosmelk dikker begint te worden. Laat het niet te ver inkoken, want het wordt nog iets dikker nadat het is afgekoeld. 
  • Daarna haal je de pan van het vuur en roer je de poedersuiker en de vanille aroma er door. Laat het afkoelen. 
  • Doe de geraspte kokos in een bakje en giet beetje bij beetje de gecondenseerde melk erbij. Zorg dat je het niet te nat wordt, want dan kan je er geen balletje van draaien. Je houdt nog wat gecondenseerde melk over, dat is niet erg. 
  • Draai met natte handen de balletjes. Om ze iets steviger te krijgen, knijp ik er een paar keer flink ik. 
  • Smelt de chocolade in een pannetje of in een kommetje in de magnetron. 
  • Rol de kokosballetjes door de chocolade en laat uitharden in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!