Print

hartige taart met doperwten en spekjes

Ingredienten:

  • 100 gr doperwtjes
  • 150 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1 el pesto
  • 100 gerookte spekjes

Sla: (optioneel)

  • rucola
  • pijnboompitjes
  • mozzarella

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 

  2. Bak de spekjes in een pan en laat ze wat uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Meng de slagroom, doperwtjes, kaas, pesto en eieren door elkaar. Ook de spekjes mogen er door. 

  4. Voeg naar smaak nog wat zout/peper toe.

  5. Bak de hartige taart in de oven ongeveer 20-30 minuten. (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal en of je bladerdeeg gebruikt)

  6. In de airfryer bak je de hartige taart op 180 graden (voorverwarmd) in ongeveer 15 minuten gaar. (Ook hier afhankelijk van de ovenschaal en of je bladerdeeg gebruikt)