Go Back
Afdrukken

hartige taart met doperwten en spekjes

Ingrediƫnten

  • 100 gr doperwtjes
  • 150 ml slagroom
  • 75 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 1 el pesto
  • 100 gerookte spekjes

Sla: (optioneel)

  • rucola
  • pijnboompitjes
  • mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Bak de spekjes in een pan en laat ze wat uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Meng de slagroom, doperwtjes, kaas, pesto en eieren door elkaar. Ook de spekjes mogen er door. 

  • Voeg naar smaak nog wat zout/peper toe.
  • Bak de hartige taart in de oven ongeveer 20-30 minuten. (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal en of je bladerdeeg gebruikt)
  • In de airfryer bak je de hartige taart op 180 graden (voorverwarmd) in ongeveer 15 minuten gaar. (Ook hier afhankelijk van de ovenschaal en of je bladerdeeg gebruikt)