Print

Kerrie driehoekjes

Ingredienten:

  • 200 gr Chinese roerbakgroenten
  • 1/2 blikje kokosmelk (200ml)
  • 5 vellen filodeeg
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 1 teen knoflook
  • olie of boter om in te bakken
  • Kerrie
  • Zout

Overig:

  • Kwastje

Instructies:

  1. Bak in wat olie of boter de fijn gesneden knoflook en voeg daar later de roerbakgroenten aan toe. Laat dit ongeveer 5 minuten garen.

  2. Voeg  de kokosmelk toe en laat het zachtjes pruttelen. Voeg ook naar smaak de kerrie en wat zout toe. Je zal zien dat de kokosmelk inkookt en het meer een 'prutje' wordt. (Heb je toch wat teveel kokosmelk? Geen paniek, het kookt vanzelf in)

  3. Laat de filodeeg vellen ontdooien en snijd de vellen in rechthoeken. 

  4. Smeer de vellen filodeeg in met de gesmolten boter. Het hoeft maar dunnetjes in gesmeerd worden.

  5. Leg in de linkerhoek van het filodeeg een schepvulling en vouw de linkerbovenhoek naar onder. (Zodat je een schuine zijde creƫert. (Zie foto boven het recept)

  6. Vouw het filodeeg nogmaals dubbel totdat het niet meer gaat. Druk de randjes goed aan.

  7. Verwarm de airfryer op 160 graden en bak de kerrie driehoekjes in 7 minuten krokant. (Kunnen gewoon in het mandje)

  8. Verwarm de oven op 200 graden en bak de driehoekjes in 12-15 minuutjes krokant.