Print

Mini tonijnburgers

Ingredienten:

  • 2 blikjes tonijn op water
  • 2 eieren
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 10 gr sesamzaadjes
  • Peper/zout
  • sriracha saus Optioneel
  • Boter om te bakken

Instructies:

  1. Laat de tonijn goed uitleggen en doe de tonijn in een kom. Voeg daar ook de rest van de ingrediënten aan toe. (Behalve de boter). Naar smaak kan je de peper en zout toevoegen. Of je veel of weinig kaas erin doet, maakt ook niet zoveel uit.

  2. Verwarm de boter in de pan, en maak met je handen kleine burgertjes. Door ze goed aan te drukken in je handen, loopt er nog vocht uit, dat is niet erg. 

  3. Bak de burgers in pan op middelhoog vuur. De buitenkant zal redelijk bruin worden en dus lekker knapperig. (Niet te bruin bakken!) 

** TIP:  Je kan wat pittige mayo maken bij de burgertjes : Mayonaise met wat drupjes sriracha saus!