Go Back
Afdrukken

Choco fudge met kokos

Ingredi├źnten

  • 300 gr geraspte kokos ongezoet
  • 60 gr roomboter
  • 5 gr cacaopoeder ongezoet
  • 1 scheutje vanille aroma
  • zoetstof naar smaak bijv. Kruidvat

Instructies

  • Doe de kokos in de hakmolen en blijf net zolang malen totdat er een vloeibare massa is ontstaan. Dit kan echt wel even duren. Geef niet op :)
  • Pak een pannetje en doe 200 gram kokosboter* . Doe daar ook de roomboter bij in en zet het vuur zachtjes op. Zorg dat het goed gemengd is en zet het vuur uit. 
  • Voeg de cacao poeder, vanille aroma en zoetstof naar smaak toe en roer dit goed door.
  • Doe in je ovenschaal wat folie zodat je de fudge er makkelijk uit krijgt. Als je siliconen vormpjes gebruikt hoeft dat niet.
  • Laat afkoelen, dek het af en zet voor een paar uur in de koelkast. Zodra alles gestolt is, kan je stukjes snijden en natuurlijk proeven!

Notities

*Zoals je ziet gebruik je niet alle kokosboter. De overige kokosboter kan je lekker door bijv. kwark lepelen.