Print

Choco fudge met kokos

Ingredienten:

  • 300 gr geraspte kokos ongezoet
  • 60 gr roomboter
  • 5 gr cacaopoeder ongezoet
  • 1 scheutje vanille aroma
  • zoetstof naar smaak bijv. Kruidvat

Instructies:

  1. Doe de kokos in de hakmolen en blijf net zolang malen totdat er een vloeibare massa is ontstaan. Dit kan echt wel even duren. Geef niet op :)

  2. Pak een pannetje en doe 200 gram kokosboter* . Doe daar ook de roomboter bij in en zet het vuur zachtjes op. Zorg dat het goed gemengd is en zet het vuur uit. 

  3. Voeg de cacao poeder, vanille aroma en zoetstof naar smaak toe en roer dit goed door.

  4. Doe in je ovenschaal wat folie zodat je de fudge er makkelijk uit krijgt. Als je siliconen vormpjes gebruikt hoeft dat niet.

  5. Laat afkoelen, dek het af en zet voor een paar uur in de koelkast. Zodra alles gestolt is, kan je stukjes snijden en natuurlijk proeven!

*Zoals je ziet gebruik je niet alle kokosboter. De overige kokosboter kan je lekker door bijv. kwark lepelen.