Ga terug

Gekonfijte sinaasappelschil

3.50 van 4 stemmen

Ingrediënten
  

  • 2 handsinaasappels
  • 200 gram suiker ongeveer

Instructies
 

  • Was de sinaasappels en maak ze droog. Snijd ze in partjes. Snijd het vruchtvlees eruit.
  • Je houdt nu de schillen over, krab met een scherp mes het wit eruit. Zodat je echt een oranje schil overhoudt. 
  • Zet een pan met water op en breng aan de kook. Zodra het water kookt blancheer je de schillen 2 minuten. Herhaal dit 2x met schoon water. (In totaal dus 3x 3 minuten blancheren) 
  • Na de derde keer snijd je de schillen in smalle reepjes. Niet al te klein. Je kan ze later altijd nog kleiner maken.
  • Weeg de schillen (+/- 80 gram) en doe dit gewicht aan suiker én water in een pannetje. Ook de schillen gaan er in. Breng dit aan de kook. na 30-45 minuten is het een dikke stroop geworden en kan je de schillen neer leggen op een bakpapier. 
  • Zorg dat de schillen niet tegen elkaar aanliggen. Laat ze nu ruim een uur 'opdrogen'. Gebruik een kommetje suiker en rol daar de schillen door. Je zal zien dat ze een stuk minder gaan plakken. 
  • Leg de schillen terug op een stuk bakpapier en laat ze nog 24 uur verder 'opdrogen'. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!