Go Back
Afdrukken

Koolhydraatarm courgette brood

Ingrediƫnten

  • 1 hele courgette
  • 40 gr geraspte mozzarella
  • 15 gr kokosmeel
  • 1 ei
  • zout
  • olie/boter om in te vetten

Overig

  • Theedoek
  • Roomboter (om te besmeren)

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden
    Als je een airfryer gebruikt, kan je nog even wacht met voorverwarmen.
  • Rasp of maal de courgette fijn. (Dit mag echt fijn zijn). Leg de geraspte courgette in een schone theedoek en bestrooi met wat zout. Laat het ongeveer 15-30 minuten uitleggen. Daarna kan je het goed uitwringen totdat bij al het vocht eruit is. (Bij mij was dat 100 ml)
  • Meng de courgette met het kokosmeel en het ei. Laat de mozzarella in de magnetron in ongeveer 60 seconden smelten. Roer af en toe even. (Blijf er wel bij!) 
  • Meng ook de mozzarella met de rest van de ingrediĆ«nten en roer dit goed door. 
  • Verwarm de airfryer op 180 graden 
  • Vet een klein ovenschaaltje in met een drupje olie en doe het mengsel in het schaaltje. 
  • Bak het courgette broodje in de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar.
    Bak het broodje in de airfryer in de airfryer in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Als je het lekker vind, smeer je wat roomboter op het broodje na het bakken.