Print

Koolhydraatarm courgette brood

Ingredienten:

  • 1 hele courgette
  • 40 gr geraspte mozzarella
  • 15 gr kokosmeel
  • 1 ei
  • zout
  • olie/boter om in te vetten

Overig

  • Theedoek
  • Roomboter (om te besmeren)

Instructies:

  1. Verwarm de oven op 200 graden
    Als je een airfryer gebruikt, kan je nog even wacht met voorverwarmen.

  2. Rasp of maal de courgette fijn. (Dit mag echt fijn zijn). Leg de geraspte courgette in een schone theedoek en bestrooi met wat zout. Laat het ongeveer 15-30 minuten uitleggen. Daarna kan je het goed uitwringen totdat bij al het vocht eruit is. (Bij mij was dat 100 ml)

  3. Meng de courgette met het kokosmeel en het ei. Laat de mozzarella in de magnetron in ongeveer 60 seconden smelten. Roer af en toe even. (Blijf er wel bij!) 

  4. Meng ook de mozzarella met de rest van de ingrediĆ«nten en roer dit goed door. 

  5. Verwarm de airfryer op 180 graden 

  6. Vet een klein ovenschaaltje in met een drupje olie en doe het mengsel in het schaaltje. 

  7. Bak het courgette broodje in de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar.
    Bak het broodje in de airfryer in de airfryer in ongeveer 10 minuten gaar.

  8. Als je het lekker vind, smeer je wat roomboter op het broodje na het bakken.