Verhit een scheutje olijf olie en bak de ui en de knoflook. Wanneer deze goudbruin van kleur zijn, voeg je het water en het bouillonblokje toe. Laat het blokje goed oplossen voor je verder gaat.
Voeg ook de tomaten blokjes en gezeefde tomaten toe. Ook de tomaten puree en de gedroogde kruiden mag je toevoegen. Breng het aan de kook en breek de lasagne bladen in stukken en voeg deze toe. Laat het ongeveer 15-20 minuutjes zachtjes doorkoken.
Kruid het gehakt en maak kleine gehaktballetjes. Bak de balletje gaar in een pan (of airfryer 5-6 minuten)
Snijdt de mozzarella fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Meng dit met de cottage cheese. Snijd de blaadjes basilicum fijn en roer dit door het kaasmengsel heen. Zet dit nog even weg.
Roer de spinazie door de soep. Zodra de spinazie geslonken is haal de je pan van het vuur en roer ook de slagroom erdoor. Ook de gehaktballetjes gaan de soep in.
Wanneer je de soep opdient, schep je een lepel van het kaasmengsel in de soep. Eet smakelijk!