Kook de bloemkool roosjes kort. Ze moeten net niet gaar zijn. Dit omdat ze ook nog in de oven gaan. Giet ze af en zet even weg. (Dit kan je ook al van te voren doen)
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bak de ui ongeveer 4-5 minuutjes met wat bakboter of olie. Doe daarna het gehakt erbij. Bak het gehakt rul.
Zodra het gehakt gaar is, giet je het vocht uit de pan. Giet daarna de tomaten blokjes erbij en breng op smaak met peper/zout, oregano en basilicum. Laat het vocht nog iets inkoken.
Meng in een kom de ricotta, mozzarella en parmezaanse kaas door elkaar. De mozzarella kan je in klein stukjes snijden. (of raspen)
Giet het tomaten- gehakt mengsel over de bloemkoolroosjes en roer dit door.
Leg de helft hiervan in een ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover. Doe daarna de andere helft van de bloemkool erbij en ook de rest van de kaas verdeel je erover.
Bak de schotel op 200 graden in ongeveer 25-30 minuten.