Ga terug

Koolhydraatarme lasagne met gehakt en cottage cheese

5 van 3 stemmen

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr Gehakt
  • 1/2 Ui
  • 40 gr Champignons
  • 200 gr Tomaten blokjes (blik of vers0e)
  • 75 gr Verse spinazie
  • 1 Courgette
  • 50 gr Geraspte kaas
  • 150 ml Bechamel (optioneel)
  • 100 gr cottage cheese
  • 1 Ei

Instructies
 

  • Verwarm je oven vast voor op 200 graden. Gebruik je een airfryer? Dan kan je nog even wachten
  • Snijd de ui en champignons fijn en bak deze samen gaar. Bak ook de spinazie mee.
  • Bak in een andere pan het gehakt rul met wat peper en zout. Voeg daarna de tomaten blokjes toe. Ook de uitjes, champignons en spinazie kunnen bij het mengsel. Laat dit nog even pruttelen en voeg zo nodig nog wat zout en/of peper toe.
  • Meng de cottage cheese met het ei en roer dit goed door. Je kan het nog even wegzetten.
  • Schaaf met de kaasschaaf plakjes van de courgette af. Je kan er zoveel in doen als je wil.
  • Gebruik je een airfryer? Verwarm deze dan  voor op 160 graden
  • Doe het gehakt tomaat mengsel in de ovenschaal ( en giet de bechamelsaus daarop) Leg daarop de plakjes courgette. Daarboven op giet je de cottage cheese mix en als laatste de geraspte kaas.
  • In de airfryer: op 160 graden ongeveer 25 minuten
  • In de oven: op 200 graden ongeveer 40-45 minuten (Wel even kijken tussendoor)
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!