Ga terug
+ servings
zandkoekjes

Recept zandkoekjes bakken

No ratings yet
Porties 20 koekjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram bloem
  • 75 gram koude boter
  • 50 gram basterdsuiker wit of licht
  • 1/2 eigeel

Extra:

  • folie
  • uitsteekvormpjes
  • bloem om te bestrooien
  • deegroller

Instructies
 

  • Snijd de boter in kleine blokjes en doe in een kom. Doe daar ook de andere ingrediënten bij.
  • Kneed met de hand dit tot een deeg. Maak een rol van het deeg en wikkel het in het folie. Leg dit in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175graden. Zodra de oven op temperatuur is, haal je het deeg uit de koelkast en rol uit tot een dunne lap ongeveer 4mm dik. (Wel eerst wat bloem op het aanrecht en deegroller strooien)
  • Steek de vormpjes in het deeg en ga net zo lang door tot je deeg op is. 
    Bak de koekjes in 15 minuten af op 175 graden. (licht goudbruin)
  • Laat de koekjes afkoelen op een rek. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!