Go Back
Afdrukken

Broccoli zalm walnoot quiche

Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gr Broccoli
  • 100 gr Gerookte zalm
  • 100 gr Creme fraiche
  • 35 gr Walnoten
  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • 2 Eieren
  • 50 gr Geraspte kaas
  • Kerrie

Instructies

  • Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Smeer de ovenschaal vast in met boter of olie.
  • Kook 200 gram broccoli kort tot het beetgaar is. Laat deze daarna goed uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  • Snijd ook de zalm fijn en de walnoten fijn en doe deze in een schaal bij de broccoli.
  • Meng de eieren met de creme fraiche en de kerrie.
  • Bekleed de schaaltjes met het bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in. Verdeel het broccoli mengsel over de 4 bakjes of in de ovenschaal.
  • Giet het creme fraiche mengsel over de broccoli en strooi als laatst wat geraspte kaas erover.
  • Bak de quiches/quiche af in ongeveer 12-14 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180graden. In de oven: 180 graden 20 minuten