Print

Broccoli zalm walnoot quiche

Aantal: 4 personen

Ingredienten:

  • 200 gr Broccoli
  • 100 gr Gerookte zalm
  • 100 gr Creme fraiche
  • 35 gr Walnoten
  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • 2 Eieren
  • 50 gr Geraspte kaas
  • Kerrie

Instructies:

  1. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Smeer de ovenschaal vast in met boter of olie.
  2. Kook 200 gram broccoli kort tot het beetgaar is. Laat deze daarna goed uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  3. Snijd ook de zalm fijn en de walnoten fijn en doe deze in een schaal bij de broccoli.
  4. Meng de eieren met de creme fraiche en de kerrie.
  5. Bekleed de schaaltjes met het bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in. Verdeel het broccoli mengsel over de 4 bakjes of in de ovenschaal.
  6. Giet het creme fraiche mengsel over de broccoli en strooi als laatst wat geraspte kaas erover.
  7. Bak de quiches/quiche af in ongeveer 12-14 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180graden. In de oven: 180 graden 20 minuten