broccoli zalm quicheVandaag staat er een lekkere broccoli zalm walnoot quiche op het menu. Dat was niet de planning, maar ach, de broccoli moest op en de rest had ik toevallig in huis, Meestal zorg ik ervoor dat ik creme fraiche en bladerdeeg wel in huis heb. Ik heb bij de action leuke 1 persoon oven schaaltjes gekocht, daar past precies een lekkere quiche in voor 1 persoon. Dit recept is voor 4 van deze ovenschaaltjes of een middelgrote ovenschaal.

Een quiche is niet alleen makkelijk en snel, er kan ook niks aan mis gaan. Heb je ‘s avond niet zo veel tijd om te koken? Maak de quiche een dag van te voren en warm hem even op als je gaat eten.

8_color

Print

Broccoli zalm walnoot quiche

Aantal: 4 personen

Ingredienten:

  • 200 gr Broccoli
  • 100 gr Gerookte zalm
  • 100 gr Creme fraiche
  • 35 gr Walnoten
  • 4 plakjes Bladerdeeg
  • 2 Eieren
  • 50 gr Geraspte kaas
  • Kerrie

Instructies:

  1. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Smeer de ovenschaal vast in met boter of olie.
  2. Kook 200 gram broccoli kort tot het beetgaar is. Laat deze daarna goed uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  3. Snijd ook de zalm fijn en de walnoten fijn en doe deze in een schaal bij de broccoli.
  4. Meng de eieren met de creme fraiche en de kerrie.
  5. Bekleed de schaaltjes met het bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in. Verdeel het broccoli mengsel over de 4 bakjes of in de ovenschaal.
  6. Giet het creme fraiche mengsel over de broccoli en strooi als laatst wat geraspte kaas erover.
  7. Bak de quiches/quiche af in ongeveer 12-14 minuten in een voorverwarmde airfryer op 180graden. In de oven: 180 graden 20 minuten
(Visited 157 times, 1 visits today)