851
Een nieuwjaar met nieuwe recepten. We beginnen met sate taugé met gehaktspiesjes. Een makkelijke maaltje, die je ook prima als lunch kan eten. In plaats van een spiesje kan je natuurlijk ook gehaktballetjes maken.
Wij eten dit gerecht met ongeveer 75gr. komkommer per persoon. Je zou de komkommer ook kunnen raspen/fijn snijden en mengen met een lepel yoghurt.
Eet je koolhydraatarm?
Dan heb ik nog wat tips voor je:
– Ik gebruikt pindakaas van PCD (o.a. bij jumbo) 8.5 khd per 100 gram
– Ik heb half om half gehakt gebruikt, je kan ook rundergehakt nemen wanneer je al redelijk aan je vetten zit.
Nieuwsgierig geworden naar meer lekkers, tips, hoe wij lekker en gezond eten combineren met ons gezin van 5? Volg me dan op instagram. 💕
Ingrediënten
- 250 gr Taugé
- 60 gr Pindakaas
- 50 gr ui Wit/rood
- 1 tl sambal naar smaak
- 250 gr gehakt
- Peper/zout Kruiden voor gehakt naar wens.
- olie of boter om in te bakken
- Pinda's ter garnering
- 150 gr komkommer Als bijgerecht
Instructies
- Verwarm de olie of boter en bak hierin de ui glazig. Voeg daarbij de pindakaas en sambal. Bak dit even kort. En voeg daarna de tauge mee en bak dit enkele minuten.
- Voeg ongeveer 75-100ml water toe en laat de pindasaus indikken. Breng zo nodig op smaak met peper/zout en/of extra sambal.
- Meng het gehakt met peper/zout (+ jouw favoriete kruiden) Maak van het gehakt 4 gelijke balletjes en druk deze om een sateprikker. Bak de spiesjes in een pan gaar óf in de airfryer ( 8 minuten 180 graden)
- Schep de tauge op het bord en leg de spiesjes erop. Komkommer erbij en water pinda's tergarnering. Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken
Nutrition
Calorieën : 600kcal | Koolhydraten: 9.9g | Eiwitten: 35.5g | Vetten: 45.9g | Fiber: 2.9g
Facebook Reacties