Curryworst uit Duitsland uit zo’n bakje… Heerlijk! Maarja, niet helemaal koolhydraatarm. Of beter, helemaal niet koolhydraatarm. Dus ik maakte vandaag koolhydraatarme curryworst.
Het recept is zeker genoeg voor 4 personen. Lekker bij een stamppot, groenten of zomaar als hapje. (Wij eten het vandaag met bloemkool/paksoi stamppot)
Voedingswaarde:
Koolhydraten: 6,7gr Eiwit: 17,4 gr Vet: 30,5 gr
Ik had toevallig magere magere rookworst in huis, daar is deze berekening op gebaseerd. In het recept heb ik zoetstof gezet, ik heb de vloeibare zoetstof van kruidvat gebruikt. Maar je zou iedere andere suikervervanger kunnen gebruiken.
Bak de fijn gesneden ui goudbruin. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
Snijd de rookworsten in plakjes en voeg deze toe aan de pan. Bak deze enkele minuten mee. Voeg ook de kerrie en paprikapoeder toe. Ook de ketchup voeg je toe.
Giet daarna het water erbij. Breng aan de kook en laat even zacht doorkoken. Breng op smaak met zout/peper en wat zoetstof. Voeg zo nodig met wat kerrie toe.