Vanochtend kwam het in me op. Een koolhydraatarme boterham proberen te maken in mijn wafelijzer. Goed nieuws, het is gelukt! (De boterham is ook glutenvrij, ik heb Coeliakie)
Het brood is dun, en makkelijk op te rollen om zo uit het vuistje te eten. Het heeft ook wel wat weg van een kleine wrap. Omdat ik psylliumvezels heb toegevoegd, is deze koolhydraatarme boterham extra voedzaam door de vezels. (2,9 gr per sneetje)
Het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer voor bijv. kniepertjes of stroopwafels. Zie onderstaande wafelijzer ( deze gebruik ik ook):
Voedingswaarde: per stuk
Khd: 1,1gr
Eiwit: 5,3gr
Vetten: 12,4gr

Benodigdheden
- wafelijzer (die je gebruikt voor kniepertjes of stroopwafels)
Ingrediënten
- 100 gr amandelmeel
- 10 gr psylliumvezels
- 2 eieren
- 25 gr roomboter gesmolten
- 60 ml warm water
- mespuntje zout
- mespuntje bakpoeder
Instructies
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een deeg, het deeg/beslag blijft redelijk nat.
- Verwarm het wafelijzer. Schep een eetlepel beslag op de plaat en druk dit goed aan. Na ongeveer 50 seconden is je boterham klaar. Je kan ongeveer 6 sneetjes maken. (Ps; je hoeft geen olie of boter op de bakplaat te gebruiken)
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @receptenvanJamilla
Notities






Nutrition
Portie: 1stuk | Calorieën : 143kcal | Koolhydraten: 1.1g | Eiwitten: 5.3g | Vetten: 12.4g | Fiber: 2.9g
Facebook Reacties