Budget: Rijst met spitskool en rendang kip

Door Jamilla
Spitskool met rendang kip

Deze maaltijd kostte mij: €6,47 (2 volwassenen 2 kinderen). De spitskool was in de aanbieding. Ik heb er een bakje boemboe rendang van Jumbo bij gedaan, dit is eigenlijk voor rundvlees. Maar in combinatie met kip en spitskool is dit niet alleen erg lekker maar ook nog handig.

rendang boemboe

Ik gebruik ook zilvervliesrijst ipv witte rijst. Zilvervliesrijst bevat meer vezels. Ik heb voor ons 200 gram ongekookte rijst gebruikt, ben je met grote eters, maak er dan 300 gram van.

Je kan dit gerecht makkelijk van de voren maken en later nog even opwarmen.

Spitskool met rendang kip

Rijst met spitskool en rendang kip

Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr kipdijfilet in kleine stukjes gesneden
  • 400 gr Spitskool gesneden
  • 1 bakje Boemboe rendang
  • 200/300 gr rijst
  • olie/boter om in te bakken
  • 200 ml water
  • 1 uitje gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de olie of boter in de pan en bak hierin de ui met de kip gaar. Voeg daarna ook de spitskool toe en laast dit enkele minuten bakken.
  • Voeg het bakje met de Boemboe toe en roer dit één minuut door. Voeg daarna 200 ml toe, weer even doorroeren en zachtjes laten pruttelen.
  • Kook ondertussen de rijst gaar. Rijst afgieten en bij de spitskool met kip roeren. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. (chilivlokken kunnen ook voor wat meer pit)
    Eet smakelijk!
Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!