Weer eens een nieuw recept van mij! Met dit recept maak je 2 mini broodjes of 2 kleine wraps. Verdubbel het als je meer nodig hebt. 2 broodjes hebben deze voedingswaarden:
4 gram koolhydraten
8,2 gram eiwit
19,6 gram vet
10,8 gram psyllium vezels
Zoals je ziet, laag in koolhydraten, wat hoger in (gezonde) vetten uit het amandelmeel. En doordat je psyllium vezels toevoegt, ook nog eens boordevol vezels. Ik zou de psyllium vezels niet weglaten, het zorgt onder andere voor de binding in het deeg + het is gelijk 1/3 van de benodigde vezels per dag. Wat wil je nog meer?
Maak je broodjes, voeg dan gerust een pittenmix toe om het extra smaak te geven. De pitten toevoegen als je wraps maakt, raad ik niet aan.
Beleg kan naar keuze, net wat je lekker vindt 🙂
Heb je deze broodjes gemaakt? Dan vind ik het super leuk om dit terug te zien! Je kan me taggen op Instagram: Knutselenindekeuken of natuurlijk in de facebookgroep: Koolhydraatarme recepten – Levensstijl

Ingrediënten
- 45 gram kwark
- 35 gram amandelmeel
- 10 gram psylliumvezelpoeder (denotenshop.nl)
- 10 gram pitten/zadenmix van bijv. notensop optioneel, let op! Voeg geen pittenmix toe als je wraps maakt.
Instructies
- Mix de drie ingredienten door elkaar tot een soepele deeg bal.
- Verdeel het deeg in 2 porties.
- Broodje: Maak ronde kleine broodjes van het deeg en bak op 180 graden in ongeveer 8 minuten. Wrap: Druk het deeg wat plat en bak de wrap goudbruin in een (stroopwafel)ijzer. Let op, haal de deksel niet snel omhoog, het deeg laat pas los zodra het goudbruin is.