Print

Koolhydraatarme chocolade fudge

Ingredienten:

  • 100 gr Roomboter
  • 200 gr Roomkaas
  • 15 gr Cacaopoeder
  • 1 el Vanille aroma dr. Oetker
  • Vloeibare zoetstof (Bijv. Kruidvat)
  • 20 gr 85% chocolade

Overig:

  • 1 Bakpapier

Instructies:

  1. Smelt de boter met de chocola in een pannetje. Zodra dit volledig is gesmolten, voeg je de zoetstof en vanille toe. De zoetstof kan je later ook nog extra toevoegen.

  2. Doe de roomkaas in een kom en giet de boter/chocola mengsel erover heen. Roer dit met een garde goed door totdat het goed gemixt is. 

  3. Doe ook de cacaopoeder er door heen. Proef het tussendoor even, zo nodig kan je wat cacaopoeder of zoetstof toevoegen.

  4. Doe het bakpapier in een bakvorm, recht/vierkant/rond net wat je wil. Rechthoek of vierkant snijd wat makkelijker stukjes. 

  5. Giet het mengsel in je bakvorm en zorg dat het mengsel goed verdeeld is. Druk het goed aan. 

  6. Plaats het in de koelkast of vriezer (Gaat sneller) en laat het opstijven. Na ongeveer een uur in de vriezer kan je het eruit halen en in blokjes snijden. Plaats het daarna afgesloten terug in de koelkast.