Koolhydraatarme chocolade fudge

Koolhydraatarme chocolade fudge

WAARSCHUWING! MAKEN OP EIGEN RISICO! ( Het is té lekker)

Ik blijf wat trek houden in zoetigheid sinds ik koolhydraatarm eet. Gelukkig niet zo veel meer zoals het was in het begin. Ik kan heus wel zonder, maar af en toe moet je toch even lief zijn voor je zelf? Waarom dan niet met een heerlijke koolhydraatarme chocolade fudge ?

Een kleine beloning, want ik ben ruim 7.5 kilo afgevallen sinds 1,5 maand dat ik gestart ben.

De fudge smelt echt in je mond, niet zo gek, want er zit roomboter in. Ik heb voorheen wel eens een soort van fudge gemaakt met kokosolie, maar dat proefde zo vet. Dit recept is gewoon lekker, zo lekker dat je er al snel nog 1 pakt. En weet je wat het mooie is, het kan gewoon! Er zit ongeveer 0,4 khd per stukje.

Uit dit recept haal je makkelijk 30 stukjes. Ik heb 20 gram 85% chocolade gebruikt (17khd per 100gr) Maar ik denk dat je die best kan weglaten en kan aanvullen met wat extra cacaopoeder. (Scheelt weer wat khd). De cacaopoeder is van Kruger en bevat 8.8 khd per 100gram.

De roomkaas die ik gebruikt heb, is de roomkaas van de Lidl, als ik me niet vergis €0,55 en 2,9 khd per 100 gram.

Het bewaren van de fudge kan afgesloten in je koelkast. Berg ze goed op en het liefst uit het zicht, want voor je het weet is het op!

Voedingswaarde

Koolhydraten : 0.4
Vetten: 5
Eiwit: 0.6

Wil je liever ‘gewone fudge’? Kijk dan eens naar dit recept –> Fudge

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

—-> Meld je aan!

Print

Koolhydraatarme chocolade fudge

Ingredienten:

 • 100 gr Roomboter
 • 200 gr Roomkaas
 • 15 gr Cacaopoeder
 • 1 el Vanille aroma dr. Oetker
 • Vloeibare zoetstof (Bijv. Kruidvat)
 • 20 gr 85% chocolade

Overig:

 • 1 Bakpapier

Instructies:

 1. Smelt de boter met de chocola in een pannetje. Zodra dit volledig is gesmolten, voeg je de zoetstof en vanille toe. De zoetstof kan je later ook nog extra toevoegen.

 2. Doe de roomkaas in een kom en giet de boter/chocola mengsel erover heen. Roer dit met een garde goed door totdat het goed gemixt is. 

 3. Doe ook de cacaopoeder er door heen. Proef het tussendoor even, zo nodig kan je wat cacaopoeder of zoetstof toevoegen.

 4. Doe het bakpapier in een bakvorm, recht/vierkant/rond net wat je wil. Rechthoek of vierkant snijd wat makkelijker stukjes. 

 5. Giet het mengsel in je bakvorm en zorg dat het mengsel goed verdeeld is. Druk het goed aan. 

 6. Plaats het in de koelkast of vriezer (Gaat sneller) en laat het opstijven. Na ongeveer een uur in de vriezer kan je het eruit halen en in blokjes snijden. Plaats het daarna afgesloten terug in de koelkast. 

13 reacties


 1. Lijkt me heerlijk ik ga hem straks maken.
  Vanille is dat gewoon die zakjes vanillesuiker?

  1. Author

   Hoi Natalie,

   Ik bedoel vanille aroma van dr Oetker. Zit in een flesje 🙂 ik zal het even aanpassen!

   Groetjes Jamilla


 2. Goedemorgen Jamilla.

  Dit ziet er heerlijk uit. Ga het zeker proberen.

  Wat een leuke blog is dit.

  Veel succes er mee.


 3. Hey Jamilla
  Ik wilde je graag bedanken voor het heerlijke recept.
  Toen ik het zag dacht ik, dat wil ik meteen maken 😉
  En dat heb ik ook gedaan, je hebt gelijk men kan er niet van af blijven 😉
  Ik kijk uit naar nog van die low carb recepten van jou.
  Nogmaals bedankt groetjes vivi

  1. Author

   Wat een lief berichtje!
   Ik ga mijn best doen om nog meer low carb recepten te plaatsen!

   Thnxx

   Liefs Jamilla

 4. Kan je de Vloeibare zoetstof (Bijv. Kruidvat) ook vervangen door honing?

  1. Author

   Hoi Gustaaf,
   Dat zou wel mogelijk zijn. Echter is de fudge dan niet meer koolhydraatarm 🙂

 5. Hoi Jamilla,
  Ik heb hier thuis een flesje karamelsiroop (koolhydraatarm, 3 gr kh per 100 gram). Zou ik die in plaats van chocola kunnen gebruiken en zo ja, heb je enig idee hoeveel ik dan in je recept voor fudge zou moeten gebruiken? Ik ben dol op de fudge die je in zakken in de supermarkt kunt krijgen. maar dat is natuurlijk verre van koolhydraatarm.

  1. Author

   Hoi Marja,
   Ik denk dat het wel kan, gebruik je dan ook nog de cacaopoeder of laat je die dan ook weg? Misschien dat het wel (te) dun wordt met de siroop.
   Het is dat ik geen caramelsiroop in huis heb, anders had ik het geprobeerd. Het klinkt heerlijk!

   Laat je het weten als je het geprobeerd hebt?

   Groetjes Jamilla 🙂

 6. Hoi, zou je er ook bv walnoten door kunnen doen?

  Groetjes, Suzanne

  1. Author

   Hoi Suzanne!
   Ja natuurlijk! Lekker 🙂

   Groetjes Jamilla

Geef een reactie