WAARSCHUWING! MAKEN OP EIGEN RISICO! ( Het is tΓ© lekker)

Ik blijf wat trek houden in zoetigheid sinds ik koolhydraatarm eet. Gelukkig niet zo veel meer zoals het was in het begin. Ik kan heus wel zonder, maar af en toe moet je toch even lief zijn voor je zelf? Waarom dan niet met een heerlijke koolhydraatarme chocolade fudge ?

Een kleine beloning, want ik ben ruim 7.5 kilo afgevallen sinds 1,5 maand dat ik gestart ben.

De fudge smelt echt in je mond, niet zo gek, want er zit roomboter in. Ik heb voorheen wel eens een soort van fudge gemaakt met kokosolie, maar dat proefde zo vet. Dit recept is gewoon lekker, zo lekker dat je er al snel nog 1 pakt. En weet je wat het mooie is, het kan gewoon! Er zit ongeveer 0,4 khd per stukje.

Uit dit recept haal je makkelijk 30 stukjes. Ik heb 20 gram 85% chocolade gebruikt (17khd per 100gr) Maar ik denk dat je die best kan weglaten en kan aanvullen met wat extra cacaopoeder. (Scheelt weer wat khd). De cacaopoeder is van Kruger en bevat 8.8 khd per 100gram.

De roomkaas die ik gebruikt heb, is de roomkaas van de Lidl, als ik me niet vergis €0,55 en 2,9 khd per 100 gram.

Het bewaren van de fudge kan afgesloten in je koelkast. Berg ze goed op en het liefst uit het zicht, want voor je het weet is het op!

Voedingswaarde

Koolhydraten : 0.4
Vetten: 5
Eiwit: 0.6

Wil je liever ‘gewone fudge’? Kijk dan eens naar dit recept –> Fudge

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

—-> Meld je aan!

Print

Koolhydraatarme chocolade fudge

Ingredienten:

  • 100 gr Roomboter
  • 200 gr Roomkaas
  • 15 gr Cacaopoeder
  • 1 el Vanille aroma dr. Oetker
  • Vloeibare zoetstof (Bijv. Kruidvat)
  • 20 gr 85% chocolade

Overig:

  • 1 Bakpapier

Instructies:

  1. Smelt de boter met de chocola in een pannetje. Zodra dit volledig is gesmolten, voeg je de zoetstof en vanille toe. De zoetstof kan je later ook nog extra toevoegen.

  2. Doe de roomkaas in een kom en giet de boter/chocola mengsel erover heen. Roer dit met een garde goed door totdat het goed gemixt is. 

  3. Doe ook de cacaopoeder er door heen. Proef het tussendoor even, zo nodig kan je wat cacaopoeder of zoetstof toevoegen.

  4. Doe het bakpapier in een bakvorm, recht/vierkant/rond net wat je wil. Rechthoek of vierkant snijd wat makkelijker stukjes. 

  5. Giet het mengsel in je bakvorm en zorg dat het mengsel goed verdeeld is. Druk het goed aan. 

  6. Plaats het in de koelkast of vriezer (Gaat sneller) en laat het opstijven. Na ongeveer een uur in de vriezer kan je het eruit halen en in blokjes snijden. Plaats het daarna afgesloten terug in de koelkast. 

(Visited 1.646 times, 8 visits today)