Deze mini quiches heb ik afgelopen week gemaakt. Ik had wat prei over en ik had nog ham. In het midden heb ik een eetlepel cottage cheese gedaan, wat het extra lekker maakt natuurlijk.
Doordat ik kleine vormpjes gebruik, hoeven ze niet lang in de airfryer. Maar als ik ze in het mandje doe, passen er hooguit 4 mini quiches tegelijk erin. Dat is wel jammer. Natuurlijk kan je ook een grote springvorm gebruiken of de quiche in de oven doen.
Deze Quiche heb ik gemaakt zonder bladerdeeg, omdat ik nog steeds koolhydraatarm eet. (En dat lukt aardig, -7.5kg). Maar met bladerdeeg zou de quiche pas echt een quiche zijn.
Het recept is voor ongeveer 5 van deze kleine vormpjes of 1 kleine springvorm. Wil je een ‘normale’ grootte maken? Doe dan dit recept x2.
Ingrediënten
- 1 prei
- 100 gr Hamblokjes
- 100 gr Creme fraiche
- 100 gr Cottage cheese
- 1 Ei
- Peper/zout
- Tijm (optioneel)
Instructies
- Verwarm de airfryer op 170 graden.
- Snijd de prei fijn en bak deze net gaar. Bak ook de hamblokjes even mee.
- Meng de creme fraiche, ei en de zout/peper in een kom. Voeg eventueel wat tijm toe.
- Doe de prei-ham vulling in de vormpjes rn schep wat cottage cheese in het midden.
- Als laatste voeg je het ei mengsel toe aan de vormpjes. Doe ze niet al te vol, de quiches komen tijdens het bakken nog iets omhoog.
- Bak de vormpjes in ongeveer 12-15 minuten gaar.
Gebruik je een kleine springvorm, houdt dan ongeveer 20 minuutjes aan.