zelf fudge maken

Fudge, zelf maken!

Fudge, zelf maken!

Print
zelf fudge maken

Fudge, zelf maken!

Deze fudge smelt op je tong en is ook nog eens super simpel om te maken. Voor deze fudge heb ik gecondenseerde melk, pure chocola, roomboter en een noten/cranberry mix gebruikt. Je kan natuurlijk ook een andere mix of nootjes gebruiken. Net wat je zelf lekker vind.

Ingredienten:

  • 1 blikje Gecondenseerde melk
  • 400 gr Pure of melk chocolade
  • 3 el Roomboter
  • 1 handje Nootjes

Instructies:

  1. Je doet de melk in een pannetje en breekt hierin de chocolade repen in blokjes. Voeg ook gelijk de roomboter toe en laat alles langzaam smelten in de gecondenseerde melk.
  2. Wanneer alle chocola en roomboter gesmolten is zet je de warmtebron uit en mix je de noten erdoor. 200 gram nootjes is prima. Je kan eventueel de nootjes wat fijner maken, maar niet te fijn! Je wil nog wel wat te knabbelen hebben toch?!
  3. Je kan het mengsel in een siliconen vorm storten, zodat je het er later makkelijk uit kan drukken. Ik heb een kleine ovenschaal gebruikt met daarin een bakpapiertje, dit werkt prima. Druk alles goed aan en zet je vorm of ovenschaal ongeveer 4 uur in de koelkast.
  4. Na ongeveer 4 uur zal je fudge gehard zijn en kan je voorzichtig het uit de vorm halen. Snijd het daarna in kleine blokjes en natuurlijk een stukje proeven, of 2,3… De zelfgemaakte fudge is ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast in een afgesloten bakje houdbaar. Maar ik vraag me af of de fudge dan niet al op is!

Geef een reactie