Aardappelanders gehaktschotel, maar dan anders!

Door Jamilla

Haha, de titel klinkt volgens mij best een beetje maf. Ik heb gister aardappelanders ovenschotel gemaakt met gehakt & broccoli. Er zaten alleen geen aardappels in, daarvoor heb ik wortelpeterselie gebruikt.
Of je nou koolhydraatarm eet of niet, het blijft een ontzettend lekkere ovenschotel. Je krijgt in ieder geval genoeg groenten binnen.

Aardappelanders ham/kaas bevat maar 2.6 khd per 100 gram. Dat kun je dus gerust eten, want je eet echt niet de hele pot op in je eentje. (Het is ook nog eens glutenvrij)!

Ohja, wortelpeterselie is een goede vervanger voor aardappel. Je kan het bakken, een puree mee maken of in de ovenschotel doen. Het bevat maar 2.2 khd per 100 gram. Het lijkt een beetje op pastinaak, alleen dan minder khd.
Ik koop wortelpeterselie bij de natuurwinkel, niet iedere supermarkt heeft het. (Veel Jumbo’s wel)

Dit gerecht kan je zowel in de oven als in de airfryer maken. In principe is alles al gaar voordat het de oven of airfryer in gaat, het hoeft alleen nog wat door te warmen. Dit is een prima schotel om eerder klaar te maken en later te verwarmen.

Dit recept is voor ongeveer 3 a 4 personen

 


WINNEN: Airfryer rekje!

Heb je al gezien dat ik 3 airfryer rekjes weggeef? Klik hier –> WINNEN: Airfryer rekje

Of ga naar mijn facebookpagina:
Knutselen in de Keuken 

 

 

 

Aardappel anders gehakt schotel met wortelpeterselie

Pin Rate

Ingrediënten

  • 500 gr gehakt
  • 1 pot Aardappelanders ham/kaas
  • 750 gr Wortelpeterselie
  • 1 stronk broccoli
  • 1 handje geraspte kaas
  • Bakboter

Instructies

  • Gebruik je de oven? Verwarm je oven vast voor op 200graden.
    Gebruik je de airfryer? Wacht dan nog even met voorverwarmen.
  • Bak het gehakt rul in een pan en doe dit in de ovenschaal. Zorg zoveel mogelijk dat het vocht van het gehakt in de pan blijft.
  • Snijd de broccoli in roosjes, en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de wortelpeterselie en snijd deze in plakjes of reepjes. 
  • Bak de wortelpeterselie gaar in wat boter in de pan. Het mag best wat bruin worden, dat is juist lekker.
  • (Verwarm de airfryer voor op 180 graden)
  • Leg de gebakken wortelpeterselie op het gehakt en giet hier over de aardappelanders.
  • Snijd de roosjes fijn en strooi dit boven op de aardappelanders. Als laatste strooi je de geraspte kaas erover en hij kan de oven/airfryer in.
  • In de oven: ongeveer 20-25 minuutjes, totdat alles goed warm is en de kaas gesmolten is. 
    In de airfryer: Ongeveer 12-15 minuutjes. 
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!