Go Back
Afdrukken

Aardappel anders gehakt schotel met wortelpeterselie

Ingrediƫnten

  • 500 gr gehakt
  • 1 pot Aardappelanders ham/kaas
  • 750 gr Wortelpeterselie
  • 1 stronk broccoli
  • 1 handje geraspte kaas
  • Bakboter

Instructies

  • Gebruik je de oven? Verwarm je oven vast voor op 200graden.
    Gebruik je de airfryer? Wacht dan nog even met voorverwarmen.
  • Bak het gehakt rul in een pan en doe dit in de ovenschaal. Zorg zoveel mogelijk dat het vocht van het gehakt in de pan blijft.
  • Snijd de broccoli in roosjes, en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de wortelpeterselie en snijd deze in plakjes of reepjes. 
  • Bak de wortelpeterselie gaar in wat boter in de pan. Het mag best wat bruin worden, dat is juist lekker.
  • (Verwarm de airfryer voor op 180 graden)
  • Leg de gebakken wortelpeterselie op het gehakt en giet hier over de aardappelanders.
  • Snijd de roosjes fijn en strooi dit boven op de aardappelanders. Als laatste strooi je de geraspte kaas erover en hij kan de oven/airfryer in.
  • In de oven: ongeveer 20-25 minuutjes, totdat alles goed warm is en de kaas gesmolten is. 
    In de airfryer: Ongeveer 12-15 minuutjes.