Snijd het uitje en de champignons in kleine stukjes. Het mag echt goed klein zijn. Laat het bladerdeeg vast ontdooien.
Verwarm de walnoten in een pannetje zonder boter en blijf erbij! Ze branden snel aan. Leg ze daarna op een snijplank en hak ze fijn.
Doe in het pannetje wat boter/olie en bak daarin de ui en de champignons tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met wat rozemarijn. Doe daarna ook de walnoten erdoor en zet het weg.
Leg het bladerdeeg in een klein (oven)schaaltje. Leg in het midden van het bladerdeeg een flinke schap van het champignon mengsel en leg daarop een halve biet met de platte kant naar beneden. Vouw de punten iets naar het midden dicht.
Verwarm de airfryer op 160 graden en bak het in 15-20 minuten af. In de oven bak je het op 200 graden (voorverwarmd) in ongeveer 20 minuutjes af. Wanneer je biet wellington klaar is, kan je nog een schepje champignon/ui/walnoot mengsel er over doen en een schepje van de balsamico stroop.