Print

Gegrilde kiwi

Ingredienten:

  • 1 Zespri Sungold kiwi
  • 1 blikje kokosmelk (17-18gr. vet per 100gr)
  • Vloeibare zoetstof (of poedersuiker, niet zo gezond)

Instructies:

  1. Schil de kiwi en snijd boven en onder de kontjes eraf.  Snijd de kiwi over de lengte door, dus eigenlijk anders dan wanneer je de kiwi uit lepelt 

  2. Verwarm de airfryer op 180 graden en zodra deze voorverwarmt is plaats je de kiwi met de platte kant naar beneden. (Ik gebruik gewoon het mandje) 
    De kiwi's mogen er 7-8 minuten in op 180 graden.

  3. Je kan de kiwi ook in een pan of in de oven doen :)

  4. Haal de kokosmelk voorzichtig uit de koelkast en maar open, als het goed is, zit het troebele water aan de boven kant en kan je dat weggieten. Schep de creme eruit en breng op smaak met wat zoetstof of poedersuiker. 

    Je zou eventueel het even kunnen opkloppen met de mixer, zodat het ietswat luchtiger wordt. 

  5. Leg een flinke schep in een bakje en leg hierop de gegrilde kiwi's. Eet smakelijk!