Print

Italiaanse notenkoek

Ingredienten:

  • 200-225 gr noten mix
  • 100-135 gr gekonfijte sinaasappelschil zie link hierboven ^^
  • 100 gr honing (helder)
  • 50 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 25 gr suiker
  • 25 gr boter
  • 0.5 tl kruidnagel gemalen
  • 0.5 tl kaneel
  • 0.5 tl nootmuskaat

Exra:

  • Poedersuiker

Instructies:

  1. Zet alvast een ovenschaal klaar met daarin bakpapier.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. ( Als je een airfryer gebruikt, deze kan je later voorverwarmen, zie stap 5)

  3. Verwarm in een sauspan de suiker met honing en boter. Laat dit zacht opstaan tot de suiker is opgelost.  Zodra de suiker is opgelost zet je de warmtebron op hoog. (blijf er wel bij!)

  4. Doe de noten in een kom samen met de gekonfijte sinaasappel. Doe daar ook de  bloem, cacao en de specerijen door.  Roer dit goed door elkaar.

  5. (Verwarm de airfryer op 135 graden)

  6. Laat het mengsel nog een paar minuten doorkoken. (het wordt wat dikker). Wanneer je een theelepel van het mengsel laat afkoelen in een bakje met koud water en je kan er een zacht balletje van vormen, is het ongeveer op de juiste temperatuur.

  7. Schenk het mengsel snel door de komen met de rest van de ingredienten en roer dit goed door. Giet het mengsel in de ovenschaal en druk het met natte vingers goed aan. (PAS OP: Heet!)

  8. Airfryer:  Bak de notenkoek in de airfryer af op 135 graden in ongeveer 15-20 minuten
    Oven: Bak de koek in oven af op 200 graden in ongeveer 25-30 minuten.