Print

Ingredienten:

  • 400 gram bloemkool roosjes
  • 150 gram gerookte spek reepjes
  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet in blokjes
  • 150 gram champignons gesneden
  • 150 ml room
  • 150 ml kippenbouillon
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1/4 theelepel paprika poeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zout/peper naar smaak
  • olie/boter om te bakken

Instructies:

  1. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook.

  2. Bak in een pan met wat boter/olie de spekjes uit en voeg ook de kip toe. bak deze tot dat het bijna gaar is. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflookpoeder toe. Voeg ook de champignons toe en bak deze enkele minuten mee.

  3. Giet de room, kippenbouillon en de parmezaanse kaas in de pan erbij en breng aan de kook. Laat het iets inkoken. 

  4. Wanneer de saus redelijk is ingekookt kan je de bloemkool roosjes er aan toevoegen en even goed doorroeren. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zo nodig kan je de bloemkoolroosjes wat kleiner snijden. 

  5. Eet smakeijk!