Bloemkool pannetje met kip en room | Koolhydraatarm |

Bloemkool pannetje met kip en room | Koolhydraatarm |

Yes Yes Yes! Soms heb je een bepaalde verwachting van een recept wat ik wil gaan maken. En dit keer overtrof het recept mijn verwachting. Er stond zelfs een klein meisje uit de pan te snoepen.

 ‘Mama ik vind kekker’

Ook dit gerecht kan je weer prima combineren met de rest van je gezin. Voor Danny en Tess heb ik pasta gebruikt en voor mijzelf deze keer geen courgette als pasta, maar bloemkool. Bloemkool, spek en kip gaan immers heel goed samen. Zoals je ziet op de foto hierboven zit er nog behoorlijk wat saus in de pan, maar dit kookt een heel eind in.

Combineren met gezin

Dit recept is voor 2 personen. met bloemkool ipv pasta). Eet de rest van het gezin wel gewoon pasta? Maak dan de zelfde hoeveelheid of pas het aan naar het aantal personen. Je kan de saus dan gewoon bereiden zoals beschreven staan. Als de saus klaar is, verdeel je deze in 2 pannen. En doe je het zelfde met de pasta als de bloemkool. (Bloemkool/pasta koken, uit laten lekken en in de pannetjes doen. 1 met bloemkool de ander met pasta) Snap je het nog? haha

Print

Ingredienten:

  • 400 gram bloemkool roosjes
  • 150 gram gerookte spek reepjes
  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet in blokjes
  • 150 gram champignons gesneden
  • 150 ml room
  • 150 ml kippenbouillon
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1/4 theelepel paprika poeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zout/peper naar smaak
  • olie/boter om te bakken

Instructies:

  1. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook.

  2. Bak in een pan met wat boter/olie de spekjes uit en voeg ook de kip toe. bak deze tot dat het bijna gaar is. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflookpoeder toe. Voeg ook de champignons toe en bak deze enkele minuten mee.

  3. Giet de room, kippenbouillon en de parmezaanse kaas in de pan erbij en breng aan de kook. Laat het iets inkoken. 

  4. Wanneer de saus redelijk is ingekookt kan je de bloemkool roosjes er aan toevoegen en even goed doorroeren. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zo nodig kan je de bloemkoolroosjes wat kleiner snijden. 

  5. Eet smakeijk!

1 reactie

  1. Vandaag dit gerecht gemaakt en wat is het lekker, zelfs de kinderen vonden het heerlijk, ik heb alleen geen zout toegevoegd omdat wij het al zout genoeg vinden door de spekjes

Geef een reactie