Vandaag een super simpel koolhydraatarm kaasbroodje met maar 3 ingrediƫnten (Of misschien zelfs wel 2). Je kan dit broodje zo opeten, maar ook beleggen met filet american, mascarpone of bijv. zalmsalade van Johma. (Erg lekker)
Uit dit recept maak je 2 redelijke broodjes. (je zou er ook 3 kleintjes uit kunnen halen). Wil je meer? Verdubbel dan de hoeveelheden.
Ik had aan 2 broodjes meer dan genoeg. Ik had ze wel dik belegd met mascarpone + zalmsalade.
Ik gebruik 60 gram mozzarella, ik maal een hele bol in een kleine keukenmachine. (van de Kruidvat). Een bol is 125 gram, dus je zou dit recept 2 x kunnen maken. Wil je een iets sterkere kaas smaak? Gebruik dan ipv 60 gram mozzarella, 60 gram geraspte kaas. Je gebruikt dan alleen 1 ei en 110 gram geraspte kaas. De baktijd blijft hetzelfde.
Ingrediƫnten
- 1 ei
- 50 gram geraspte kaas
- 60 gram geraspte/gemalen mozzarella
Optioneel
- zout/peper
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng het ei met de kaas en mozzarella. Roer dit goed door.
- Leg op een bakplaat bakpapier en maak 2 (of3) rondjes van het mengsel op het bakpapier. (Ik gebruik een serveer ring om mooie rondjes te maken)
- Bak in de oven af op 180 graden in ongevee 20 minuten. Laat daarna even wat afkoelen.