Print
courgette wortel cake

Courgette wortel cake

Aantal: 12 plakjes

Ingredienten:

  • 200 gram courgette in kleine blokjes gesneden
  • 100 gram wortel (geraspt of julienne)
  • 100 gram geraspte kaas + wat extra
  • 3 eieren
  • 75 ml room of melk
  • 1 ui fijn gesneden
  • zout/peper
  • boter om te bakken
  • bakpapier + cakeblik

Om het helemaal lekker te maken: ( om te besmeren na het bakken)

  • roomboter
  • zeezout

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Doe de bakboter in een pan en bak hier in de fijn gesneden ui. Voeg na enkele minuten ook de courgette toe en bak dit een minuut of 10. 

  3. Meng de eieren met de room, wortel en kaas. Meng daar ook de gebakken courgette en ui door. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Leg het bakpapier in het cakeblik en giet het mengsel erin. Strooi nog wat kaas over de bovenkant heen. Bak de 'cake' in 40 minuten af op 200 graden. 

  5. Haal voorzichtig uit het cakeblik en laat afkoelen. Ohja, neem vast een klein stukje met wat roomboter en zeezout ;)