2,4K


Deze courgette wortel cake is eigenlijk een soort kruising tussen een cake, hartige taart en een brood. Doordat ik geen gebruik maak van een meelsoort, maar wel groenten en ei/room mengsel is dit recept koolhydraatarm.

Je haalt er met gemak 12 plakjes uit. Wil je het helemaal afmaken? Beleg dan een warm plakje met een klontje roomboter en wat zeezout. Eerlijk gezegd kan ik niet van deze courgette wortel cake afblijven. Net gebakken en nu al bijna half op.
1 plakje bevat:
Khd: 1,8 gram koolhydraten
Eiwit: 5,8 gram eiwitten
Vet: 6,5 gram vet
Zoals je ziet heb ik room gebruikt in het ei mengsel, maar je zou ook melk kunnen pakken als je dit recept iets magerder wil hebben.
Ik heb een normaal langwerpig cakeblik gebruikt.

Ingrediënten
- 200 gram courgette in kleine blokjes gesneden
- 100 gram wortel (geraspt of julienne)
- 100 gram geraspte kaas + wat extra
- 3 eieren
- 75 ml room of melk
- 1 ui fijn gesneden
- zout/peper
- boter om te bakken
- bakpapier + cakeblik
Om het helemaal lekker te maken: ( om te besmeren na het bakken)
- roomboter
- zeezout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe de bakboter in een pan en bak hier in de fijn gesneden ui. Voeg na enkele minuten ook de courgette toe en bak dit een minuut of 10.
- Meng de eieren met de room, wortel en kaas. Meng daar ook de gebakken courgette en ui door. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg het bakpapier in het cakeblik en giet het mengsel erin. Strooi nog wat kaas over de bovenkant heen. Bak de ‘cake’ in 40 minuten af op 200 graden.
- Haal voorzichtig uit het cakeblik en laat afkoelen. Ohja, neem vast een klein stukje met wat roomboter en zeezout 😉
Heb je dit recept geprobeerd?Volg me @knutselenindekeuken of tag #knutselenindekeuken!
Volg me @knutselenindekeuken

Facebook Reacties