Gevulde bleekselderij uit de oven

Door Jamilla

De afgelopen weken heb ik bleekselderij ontdekt. Wat is dat lekker zeg! Fris, knapperig en super gezond! Helaas vindt niet iedereen het lekker thuis, dus ik was wel zo lief om voor de rest wat anders te koken.

De combinatie van gebakken spek, ui, en room is voor mij een hemelse combinatie. Koud of warm. Heerlijk! En vandaag dus in bleekselderij.

Ik at er wat gehakt balletjes bij. Heb je wat over? Dan kan je dit de volgende dag ook heel goed koud eten! Het was heerlijk als lunch.

Dit recept is genoeg voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 350/400 gram bleekselderij
  • 75 gram spek blokjes of ontbijtspek
  • 1 grote ui
  • 50 gram MonChou
  • Scheutje room
  • Handje geraspte kaas (of meer 🤗)

Verwarm de oven voor op 180graden.

Maak de bleekselderij schoon en snijd de uiteinden eraf. Snijd elke bleekselderij stengel in 3 stukken.

Breng een pan met water aan de kook en kook de bleekselderij 1 minuut. Giet af en laat uitlekken. Leg ze daarna in een ovenschaal.

Bak in een pannetje de spekblokjes uit met een fijn gesneden ui. Voeg na een paar minuten ook de MonChou toe en roer dit goed door. Laat het nog even doorkoken. Voeg daarna om het geheel wat te verdunnen een scheutje room toe.

Giet dit mengsel over de bleekselderij en strooi daarover wat geraspte kaas. Bak in de oven op 180graden ongeveer 10-15 minuten af. In ieder geval tot de kaas lekker is gesmolten!

Eet smakelijk! Laat je een berichtje achter als je dit recept hebt uitgeprobeerd? ❤️

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!