Oehlala, weer een heerlijk gerecht waarbij Tess(3jr) en ik al uit de pan staan te smullen. Zoete romige kip is een makkelijk recept die door het hele gezin gegeten kan worden. Kies rijst of bloemkoolrijst erbij.

Makkelijk van te voren klaar te zetten en ‘s avonds op te warmen. Maar ook als je niet zoveel tijd hebt, staat dit gerecht super snel op tafel.

Dit recept is zeker genoeg voor 2 volwassenen (misschien wel iets te veel). Je kan met verschillende groenten variëren, ik heb nu gekozen voor paprika en courgette. De courgette kwam er eigenlijk last minute bij. Ik bedenk dit soort dingen vaak ter plekke.

Overigens, het heet wel zoete romige kip maar het zoete komt van een klein scheutje zoetstof. Dit kan je ook achterwege laten.
(Maar dat zou ik niet doen 😉

Ben je dol op wat pittiger? Voeg dan een rood pepertje toe.

Print

Zoete romige kip

Aantal: 2

Ingredienten:

  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 200 ml creme fraiche
  • 50 ml water
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 el knoflookpoeder
  • peper/zout
  • 1 klein scheutje zoetstof
  • boter om in te bakken

Let op: kook zelf rijst of bloemkoolrijst erbij!

Instructies:

  1. Snijd de paprika,courgette en de ui fijn, en bak deze met flink wat paprika poeder aan. Voeg na enkele minuten de de kip(dij) in reepjes toe.  Voeg ook en tomatenpuree toe en laat dit meebakken.

  2. Voeg zodra de kip gaar is, de creme fraiche en water toe. Roer dit goed door.  Breng op smaak met peper/zout. (eventueel nog wat paprikapoeder) 

  3. Warm dit geheel verder op en voeg als laatste een scheutje zoetstof toe. 
  4. Serveer met Rijst of bloemkoolrijst!

(Visited 41 times, 1 visits today)