Roer de 30 gr suiker met de 1 el sinaasappelschil goed door elkaar in een klein bakje. Zet even weg.
Doe de suiker, boter en het halve ei in een kom en mix dit totdat het romig is.
Voeg nu ook de bloem, baking soda en het bakpoeder toe. Blijf roeren/mixen tot alles goed opgenomen is.
Voeg als laatste de cranberry's en de geraspte schil van de sinaasappel toe, roer dit er goed doorheen.
Verwarm de airfryer op 160 graden.
Draai niet al te grote balletjes en rol deze door het suiker mengsel. Leg ze op een stukje bakpapier en druk ze met een glas plat.
Bak de koekjes in 7 minuten op 16o graden af, de randjes zijn dan licht bruin. De koekjes nog zacht, maar na het afkoelen zijn ze goed.
Haal de koekjes uit de airfryer en laat ze 1 minuut op het bakpapier afkoelen, haal ze er daarna vanaf en laat ze verder afkoelen.