Print

Witlof schotel met boursin en kip

Ingredienten:

  • 4 stronken witlof
  • 300 gr kipfilet
  • geraspte kaas zoveel als je lekker vindt
  • 2a3 plakjes ham
  • 1 boursin garlic & herbs 80gr
  • 1 klein scheutje melk

Instructies:

  1. Snijd het 'kontje' van de witlof en snijd de witlof door midden. Ik snijd zelf altijd het bittere gedeelte in het midden eruit.  Breng aan de kook in ruim water en laat het voor ongeveer 5 minuten koken. Laat daarna uitlekken. 

  2. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak de kipfilet in ongeveer 7-8 minuten gaar.
    (Je kan de kipfilet ook in een pan bakken)

  3. Leg wat witlof op de bodem van de schaal en doe de kip er bij en wat gesneden ham. Leg er weer een laagje witlof op.

  4. Meng de boursin met een scheutje melk zodat het een dik sausje wordt. Dit giet je over de schotel en dek af met geraspte kaas. (net zoveel als dat je lekker vindt) 

  5. Verwarm de schotel ongeveer 15 mintuen op 180 graden in de airfryer.
    Verwarm de schotel ongeveer 25-30 minuten op 200 graden in de oven.