Home ReceptenAirfryer Witlof schotel met boursin en kip

Witlof schotel met boursin en kip

Door Jamilla

Deze witlof schotel hebben we gister gegeten. Dit gerecht is niet echt fotogeniek, ( of ik geen goede fotograaf), maar toch wil ik hem graag met jullie delen. Omdat het zo lekker was. Zelfs als je niet dol bent op witlof, dan is dit recept toch het proberen waard!

Dit gerecht kan zowel in de oven als in de airfryer. Het recept is goed voor 2a3 personen. Ik heb de witlof schotel gemaakt in 2 kleine bakjes. Maar een grotere schotel kan natuurlijk ook.

De schotel kan je al van te voren klaar zetten en later die dag opwarmen. In principe is alles al gaar in de schotel.

Dol op Boursin? Probeer dan eens deze schotel met heel veel groenten én boursin! Ohja laat even een reactie achter als je dit gaat maken! of al gemaakt hebt 🙂


 

Benieuwd naar meer Koolhydraatarme recepten + weekmenu’s? Meld je aan in de onderstaande Facebook groep.

Meld je nu aan!

 


Print

Witlof schotel met boursin en kip

Ingredienten:

  • 4 stronken witlof
  • 300 gr kipfilet
  • geraspte kaas zoveel als je lekker vindt
  • 2a3 plakjes ham
  • 1 boursin garlic & herbs 80gr
  • 1 klein scheutje melk

Instructies:

  1. Snijd het 'kontje' van de witlof en snijd de witlof door midden. Ik snijd zelf altijd het bittere gedeelte in het midden eruit.  Breng aan de kook in ruim water en laat het voor ongeveer 5 minuten koken. Laat daarna uitlekken. 

  2. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en snijd de kipfilet in kleine blokjes. Bak de kipfilet in ongeveer 7-8 minuten gaar.
    (Je kan de kipfilet ook in een pan bakken)

  3. Leg wat witlof op de bodem van de schaal en doe de kip er bij en wat gesneden ham. Leg er weer een laagje witlof op.

  4. Meng de boursin met een scheutje melk zodat het een dik sausje wordt. Dit giet je over de schotel en dek af met geraspte kaas. (net zoveel als dat je lekker vindt) 

  5. Verwarm de schotel ongeveer 15 mintuen op 180 graden in de airfryer.
    Verwarm de schotel ongeveer 25-30 minuten op 200 graden in de oven.

You may also like

11 Reacties

monique 15 september 2017 - 8:41 pm

en wat als je geen melk lust? lijkt me zo lekker

Jamilla 15 september 2017 - 6:42 pm

Hoi Monique,
Een beetje slagroom of wat verdunnen met water kan ook!

Nellie Herni 16 september 2017 - 9:20 am

Lijkt me heerlijk. Ga dit maken!

Til 16 september 2017 - 4:04 pm

Ik ga hem vandaag maken. Lijkt me erg lekker

Til 16 september 2017 - 6:14 pm

Ik heb hem net gegeten en het was voortreffelijk.👌bedankt voor het delen van dit recept.

Betsy 18 september 2017 - 8:00 pm

Dit heerlijke gerecht hebben we zojuist gegeten. Super! Voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het recept.

Ria 10 oktober 2017 - 7:07 pm

Dank je wel voor dit recept. Het was heerlijk en makkelijk.

Anja 3 november 2017 - 2:56 pm

Heerlijk. Alleen de ham laat ik achterwege, heeft geen meerwaarde qua smaak.

Jeanet 8 december 2017 - 5:52 pm

Het was heerlijk,ik heb het met rauwe ham gedaan en vanavond eet ik het met prei,dus ben benieuwd.

Annemarie 15 februari 2018 - 7:32 pm

Mijn vriend zei toen hij de schotel zag “bah witlof…..” even later aan tafel “dit is echt super lekker!”😄

Yvonne 17 april 2018 - 2:48 pm

Ik hou ook niet van witlof maar we hebben de schaal samen helemaal leeg gegeten. Ik had er wel heel veel geraspte kaas over gestrooid, een heel zakje. Door zoveel kaas zag het er ook mooier uit. Ik ga hem zeker nog eens maken.

Geef een reactie

error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: