Kruidenboter met tapenade | Mijn favoriet!

Door Jamilla

Afgelopen week ging ik aan de slag met roomboter. Je hebt het vast wel eens zelfgemaakt; kruidenboter. Natuurlijk hebben we allemaal onze favoriet. Ik maakte vaak met verse basilicum en zout, dat vind ik nog steeds heel lekker. Afgelopen week kwam ik op het idee om er een schepje verse tomaten tapenade door te doen. (Best gek, ik lust helemaal geen tomaten). Nou! Ik kan je vertellen dat deze absoluut boven aan mijn lijstje staat. Wat zoetig, maar toch heel lekker op een stokbroodje.

Ik heb voor 3 soorten boter 1 pakje gebruikt van 250 gram.

Romige kruidenboter

Wist je dat wanneer je de boter opklopt met een mixer en een flinke scheut slagroom erdoor klopt, je roomboter veel romiger en luchtiger wordt? Het smeren gaat dan ook een stuk makkelijker. Het is een klein beetje extra werk, maar je proeft het absoluut! Het proberen waard.

Kruidenboter met tapenade

Ingrediënten
  

  • 80 gr roomboter
  • 1 scheutje slagroom (ongeklopt)
  • 20 gr verse tomaten tapenade
  • zout optioneel
  • citroensap optioneel

Instructies
 

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. (Ik leg het vaak al een dag van te voren uit de koelkast)
  • Klop de roomboter met een kleine scheutje slagroom goed luchtig. 
  • Voeg daarna de tapenade toe en roer goed door. Je kan naar smaak altijd nog wat extra toevoegen.
  • Wil je liever een wat zoutere boter? Voeg dan wat zout toe. Wat citroensap druppeltjes maakt het wat frisser. Maar is niet perse nodig. 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!