Dé lekkerste satéstokjes maak je zo! | Recept van mijn moeder |

Door Jamilla

Vroeger was ik altijd al zo gek op Satéstokjes, altijd en overal maar satéstokjes bij de bbq. Maar het ene stokje is zeker het andere niet. Daar kwam ik achter toen mijn moeder deze satéstokjes maakte. Daar kan echt geen andere stokje meer aan tippen. (Denk ik) Ik hoef er niet eens perse nog saté saus bij te hebben.

Danny en ik zeiden van de week nog in de auto tegen elkaar als ze maar wel saté stokjes heeft bij de BBQ, dan is het goed. Gek hé, dat je iets zo lekker kan vinden.  Het zal je dan ook niet verbazen dat er altijd een hele stapel satéstokjes ligt voor de BBQ.

Mijn moeder gebruikt de marinade van Conimex. Eigenlijk heel simpel, dat is het geheim echt niet. Maar het maakt het wel extra lekker. Je kan natuurlijk ook je eigen marinade gebruiken.

Wat is het dan wel? Nou gewoon, hamlappen! (Het liefst nog van de Aldi, aldus mijn moeder) Het vlees is snel gaar en ontzettend mals. Echt waar, als je binnenkort een bbq hebt, beloof me dat je dan dit recept eens probeert. En natuurlijk even laten weten hoe lekker het was 🙂

Het volledige recept volgt hieronder:

Ohja, dit moest ik er nog bij zeggen van mijn moeder: Niet het vlees ‘opproppen’ maar echt platte stokjes maken, zoals je ook op de foto bovenaan ziet.

De lekkerste satéstokjes

Ingrediënten
  

 • 1 zakje Conimex marinade saté
 • 500 gram Hamlappen
 • 3 el Zonnebloem olie
 • 1 el Water
 • 1 el Ketjap
 • Satestokjes

Instructies
 

 • Zet de satestokjes even onder water totdat je gaat rijgen.
 • Maak de marinade zoals het aangegeven staat op de verpakking met de olie, water en ketjap.
 • Snijd de hamlappen in niet al te kleine vierkantjes, zodat je ze straks makkelijk kan rijgen.
 • Meng de hamlappen met de marinade en laat dit minimaal een half uurtje staan. en rijg daarna de stokjes. Zorg er voor dat je 'platte'stokjes krijgt zodat ze mooi en tegelijk garen.
 • Klaar! Nu kunnen ze op de BBQ, eet smakelijk! 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!