Beenham uit de oven

Door Jamilla

Beenham uit de oven

Hoe maak je nou een beenham uit de oven? Beenham kan je op verschillende manieren bereiden. Het makkelijkst (vind ik) is in de oven. Je hoeft een beenham niet perse te marineren. Naturel kan je hem ook eten met een heerlijke Cocktail-Wiskey saus. ( Die je natuurlijk ook makkelijk zelf kan maken).

 

Beenham bereiden

Ingrediënten:
Beenham naturel
3 el mosterd
2 el honing
1 ui
Boter
1/2 bouillon blokje (rund)
250 ml wat

Verwarm de oven vast voor op ongeveer 180 graden

Haal de beenham van te voren de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de ui in grove stukken. Smeer de beenham in met honing en mosterd. (Ik bak de beenham altijd even aan in een braadpan en laat de beenham verder garen in de oven) Laat de boter smelten in de pan en bak de beenham rondom bruin. Voeg het water toe en het halve bouillonblokje. Laat het nog even sudderen.

Leg de beenham in de ovenschaal en giet wat van het kookvocht over erover. Haal de beenham uit de oven na ongeveer 40 minuten. (beenham 600 gram) Het gewicht van je beenham bepaalt hoelang hij in de oven moet.

Hoelang moet een beenham in de oven?

Een beenham moet per 100 gram ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Omdat we in dit recept de beenham al hebben aangebraden, duurt het wat minder lang. In dit geval is 40 minuten voor een beenham van ongeveer 600 gram voldoende.

Laat je beenham  na de oven nog 15 minuten rusten. Zodat het vocht niet uit het vlees loopt en het lekker mals is.

Saus voor beenham

Wij hebben de beenham gegeten met aardappeltjes met een cremefraiche mosterd saus. Een cocktail-wiskey saus doet het ook altijd erg goed!

 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!