Recept pannenkoek beslag
Zo af en toe vinden wij het lekker om pannenkoeken te eten! En waarom zou je het beslag niet lekker zelf maken?
Recept pannenkoeken
500 ml melk
250 gr. Bloem
2 eieren
Snufje zout
Doe de bloem in een kom en roer de melk erdoor. Wanneer je een glas beslag hebt, roer je de 2 eieren erdoor. Als laatste voeg je een snufje zout toe.
Je hebt met dit beslag genoeg voor ongeveer 7 a 8 pannenkoeken. (Niet al te grote)
Voorheen gebruikte ik altijd een pak voor pannenkoekenmix. Qua tijd en bereiding maakt het niet zoveel uit. En het is ook nog een veel goedkoper om zelf je pannenkoek beslag te maken!
Vaak maak ik pannenkoeken met spek en ui, kaaspannenkoeken of gewoon lekker naturel met zo’n lekker krokant korstje! Vanavond had ik zin in wat anders en heb ik de pannenkoeken ingesmeerd met roomkaas en belegd met wat gerookte zalm. Daarna kan je de pannenkoek oprollen zoals een wrap. Dat viel ook erg in de smaak!