Soms heb ik van die dagen dat ik zin heb in een stamppot. Nou, gister was zo’n dag. Ik wilde boerenkool eten, maar dan net iets lekkerder. En dat was het zeker!
Ingredienten ;
1,5 kg kruimige aardappelen
450 gr. Diepvries boerenkool
50 gram roomboter
2 el mosterd
1/2 ui
Handje vol geraspte kaas
Scheutje warme melk
Evt. Spekjes of rookworst
Schil de aadrappelen en snijd deze in stukjes. Kook ze gaar en giet de aardappelen af. Ondertussen kan je vast de boerenkool met een klein laagje water opzetten. Wanneer je de aardappels hebt afgegoten, kan je de boter, melk, ui, mosterd en kaas erbij in doen. Stamp dit fijn. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe.
Als je een lekkere puree overhoudt, kan je de opgewarmde boerenkool er door heen stampen. Nog even goed alles door elkaar stampen en klaar!
Wij hebben de boerenkool met wat hardgebakken spekjes gegeten ( ik was de rookworst vergeten).
De mosterd en kaas kan je naar smaak toevoegen. Meer of minder kan altijd!
Eet smakelijk!