2,K
Oehhhh..
Vandaag had ik een briljante, maar oh zo slecht voor de lijn, ingeving! Ik had namelijk nog een behoorlijke hoeveelheid roomboter in de koelkast en die moest eigenlijk op!
Ik had ook nog wat overheerlijke kokosrasp, dus ach.. waarom geen boterkoek met kokos.
Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke koek. De hoeveelheden zijn uiteraard ook te halveren voor een wat kleinere koek, maar ik had nou eenmaal veel te veel boter 🙂 Onderaan heb ik nog 2 tips toegevoegd om een nog lekkerdere koek te kunnen bakken.
Ingrediënten
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 350 gram witte basterdsuiker
- 350 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
- 1 mespuntje zout
- 2 kleine eitjes (of 1 groot ei)
- 50 gram geraspte kokos
- 1 theelepel citroenrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
- Zeef het bakmeel en meng dit samen de suiker en het zout in een kom.
- Vet een springvorm in.
- Klop het ei los in een apart kommetje.
- Voeg de in blokjes gesneden boter toe aan aan de mix en voeg 3/4 van het ei toe. Voeg vervolgens de kokos- en citroenrasp toe.Meng dit geheel tot het er een stevig deeg ontstaat.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over het vorm en strijk dit zo glad mogelijk (dit gaat het beste met de bolle kant van een vochtige lepel). Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei. Voor een mooi effect kun je, met een vork, een ruitjesmotief in het deeg maken.
- Bak de boterkoek in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.
TIPS!!
Voeg een 150 gram amandelspijs toe aan het beslag voor een soort kingsize gevulde koek.
Voor een zachtere koek halveer je de hoeveelheid ei.
Facebook Reacties