Gnocchi met een saus van rozemarijn en tomaat op een bedje van veldsla.

Door Jamilla

Dit recept heb ik ooit gemaakt toen ik nog gebruik maakte van  HelloFresh. Na het passeren van een flinke hoeveelheid gnocchi in de supermarkt besloot ik het nog eens te maken. Niet alleen omdat het super lekker smaakt, maar vooral vanwege de simpele bereidingswijze.

 

Ingrediënten
  

  • 1 Rode ui
  • 4 Knoflooktenen
  • 1 Rode peper voor wat extra pit
  • 4 takjes Verse rozemarijn of 1 flinke eetleel gedroogde rozemarijn
  • 1 kilo Cherrytomaten of kies voor andere kleine tomaatjes
  • 600 gram Gnocchi
  • 120 gram Veldsla
  • 100 gram Oude kaas geraspt
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Honing
  • 2 eetlepels Boter
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook vervolgens circa 1500 ml water in een pan voor de gnocchi.
  • Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper vervolgens fijn. Ris vervolgens de rozemarijn van de takjes en snijd ook dit fijn.
  • Vet een ruime ovenschaal in en vul deze met de cherrytomaten gemengd met de olijfolie, rozemarijn, honing en wat peper en zout. Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven. (Heb je wat minder tijd dan kun je het tomatenmengsel ook 10 minuten bakken in een koekenpan).
  • Kook ondertussen de gnocchi. De gnocchi is gaar als deze boven komen drijven. Giet ze vervolgens af en laat ze uitstomen.
  • Maak ondertussen bedjes van de sla op 4 borden (hiervoor gebruik je ongeveer de helft van de sla).
  • Haal vervolgens de tomaten uit de oven en pureer ze in de blender (of met de staafmixer in een hoge kom).
  • Verhit de boter in een koekepan en fruit de ui, rode peper en de knoflook kort aan. Meng hier de gnocchi doorheen en bak het geheel op middelhoog vuur tot alles goudbruin kleurt. Voeg vervolgens het tomatenmengsel, en de helft van de kaas toe. Indien nodig kun je hier nog wat zout en peper aan toevoegen.
  • Haal je pan van het vuur en meng de overgebleven sla door het gerecht.
  • Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi het geheel met de overgebleven kaas.
  • En dan nu het belangrijkste... aanvallen!!!!
    Eet smakelijk!

 

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!