Spinazie ovenschotel met gehakt

Spinazie ovenschotel met gehakt

Meestal maak ik wat lekkere hapjes op vrijdag avond om het weekend te vieren. Deze keer werd het toch een spinazie ovenschotel, ik had weer iets in mijn hoofd en dan moet ik dat direct maken. Tot groot ongenoegen van Danny. ‘Ik ben niet zo’n spinaziefan’ aldus Danny. Enigszins teleurgesteld begon hij toch te eten en raadt eens? Hij vond het lekker. Vooral dat eitje boven op maakte het extra speciaal.

Eigenlijk is het gewoon een simpele ovenschotel met gehakt, champignons, uitje, spekjes, rösti en spinazie. (De rösti kan je eventueel weglaten om het gerecht koolhydraatarm te maken)

Deze spinazie ovenschotel is genoeg voor 2 personen en past makkelijk in de airfryer. Eventueel zelfs nog voor 3a4 personen te maken als je het in de airfryer wil doen.

In de oven kan je dit gerecht ook prima maken, houdt dan 200 graden aan en ongeveer 25 minuten baktijd.

Print

Spinazie ovenschotel met gehakt

Ingredienten:

  • 200 gr Spinazie (Diepvries)
  • 200 gr Gehakt
  • 200 gr Rösti (original)
  • 50 gr Gerookte spekjes
  • 50 gr Champignons
  • 1/2 Ui
  • 2 Eieren (voor op de schotel)

Crème fraîche mengsel

  • 100 gr Creme fraiche
  • 50 gr Geraspte kaas
  • 1 Ei

Instructies:

  1. Snijd de ui en champignons fijn. Bak de spekjes, ui en champignons in een pan en zet deze daarna nog even weg in een schaaltje.

  2. Bak in de zelfde pan het gehakt rul. Je kan als het gehakt gaar is, de spekjes, ui en champignons hier weer aan toevoegen en zet het vuur uit. 

  3. Bak in een pan de rösti alvast gaar. Je kan het al bakken als het nog bevroren is. Laat het gerust wat knapperig worden in de pan.

  4. Doe het gehakt mengsel op de bodem van een ovenschaal en doe de rösti er boven op.

  5. Laat in een pannetje de spinazie ontdooien en opwarmen. Meng hierdoor de crème fraîche, ei en geraspte kaas.

  6. Giet het spinazie mengsel boven op de rösti. Breek als laatste de eieren op de schotel en laat de dooier heel.

  7. Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak de schotel in 10-15 minuten af. (Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal) Bij 10 minuten is je eitje gaar en heb je een 'uitlopend ei' Bij 15 minuten in de airfryer zal je ei volledig gestold zijn.

  8. Gebruik je een oven? Verwarm deze dan voor op 200 graden en bak de schotel in ongeveer 25 minuten af. Houd het even in de gaten want ik heb het (nog) niet in de oven geprobeerd.

Eet smakelijk 🙂

Geef een reactie