Deze pasta ovenschotel is een variant op de Pasta Kip ovenschotel met pesto die ik gister online zette. Mocht je niet zo van pesto houden, of meer zin hebben in de kaasvariant, dan is dit een ontzettend lekker recept.

Deze hoeveelheid is geschikt voor 2a3 personen en kan je in de airfryer of oven bereiden. Heb je weinig tijd? Maak en bak de ovenschotel een dag van te voren of ‘s ochtends en warm hem ‘s avonds weer op. Makkelijker kan niet!

Als extra kan je er wat rucola met mozzarella bij eten. Eet smakelijk!

 

Print

Pasta kip ovenschotel met broccoli en kaassaus

Ingredienten:

  • 200 gr Broccoli
  • 150 gr Pasta
  • 100 gr Spekjes
  • 1/2 Uitje
  • 15 gr Bloem
  • 200 ml Melk
  • 150 gr Geraspte kaas (meer of minder naar smaak)
  • 150 gr Kip
  • Peper/zout

Eventueel:

  • Rucola sla
  • Mozzarella

Instructies:

  1. Kook de broccoli en de pasta gaar. Ik heb dit al eerder gedaan, zo kon ik later makkelijk de ovenschotel in elkaar zetten.
  2. Snijd de ui fijn en bak deze samen met de spekjes in een grote pan.
  3. Voeg aan de ui en spekjes de bloem toe en bak dit even mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een dikke saus hebt. Voeg dan ook de kaas toe. (Je kan altijd meer toevoegen naar smaak. Breng op smaak met peper en/of zout

  4. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze gaar in een pan of in de airfryer (10min op 180 graden)
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je de airfryer? Verwarm deze dan voor op 180 graden.
  6. Giet de broccoli en pasta af. Snijd de broccoli fijn en meng deze door de pasta heen. Doe de pasta met broccoli in een ovenschaal.
  7. Doe de kipblokjes boven op de pasta in de ovenschaal. Giet als laatste de saus erover en bedek met een laagje geraspte kaas.
  8. Bak de schotel in de oven af op 200 graden in ongeveer 20 minuten. Bak de schotel af in de airfryer op 180graden op ongeveer 10-15 minuten.

(Visited 28 times, 1 visits today)