Deze pasta schotel met broccoli, kip en pesto is een absolute topper op tafel. Door de pestosaus wordt het nog meer smullen. Dit gerecht is ideaal voor kinderen, ze zullen er dol op zijn.

Ik had vandaag 2 extra eters aan tafel en maakte ook een versie zonder pesto, maar dan met een kaassaus omdat ik dacht niet genoeg te hebben, maar alleen de pesto schotel was genoeg! Nu hebben we woensdag nog een lekker maaltje te goed.
Ga hier naar het recept voor de pasta schotel met broccoli en kaassaus

Dit recept is voor 2a3 personen. Met wat rucoli en mozzarella en je hebt een makkelijk gerecht om je vingers bij op te eten, uhhh af te likken.

Print

Pasta kip ovenschotel met broccoli en pesto

Ingredienten:

  • 200 gr Broccoli
  • 150 gr Pasta
  • 100 gr Spekjes
  • 1/2 Uitje
  • 15 gr Bloem
  • 200 ml Melk
  • 1 el Groene pesto (meer of minder naar smaak)
  • 150 gr Kip
  • 50 gr Geraspte kaas
  • Peper/zout

Eventueel:

  • Rucola sla
  • Mozzarella

Instructies:

  1. Kook de broccoli en de pasta gaar. Ik heb dit al eerder gedaan, zo kon ik later makkelijk de ovenschotel in elkaar zetten. 

  2. Snijd de ui fijn en bak deze samen met de spekjes in een grote pan.

  3. Voeg aan de ui en spekjes de bloem toe en bak dit even mee. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een dikke saus hebt. Voeg dan ook de pesto toe. (Je kan altijd meer toevoegen naar smaak) Breng op smaak met peper en/of zout

  4. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze gaar in een pan of in de airfryer (10min op 180 graden) 

  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik je de airfryer? Verwarm deze dan voor op 180 graden.

  6. Giet de broccoli en pasta af. Snijd de broccoli fijn en meng deze door  de pasta heen. Doe de pasta met broccoli in een ovenschaal.

  7. Doe de kipblokjes boven op de pasta in de ovenschaal. Giet als laatste de saus erover en bedek met een laagje geraspte kaas.

  8. Bak de schotel in de oven af op 200 graden in ongeveer 20 minuten. Bak de schotel af in de airfryer op 180graden op ongeveer 10-15 minuten. 

  9. Serveer met de rucola en mozzarella.

(Visited 387 times, 8 visits today)