Deze kokos cheesecake met een heerlijke aardbeiensaus is precies genoeg om even lekker te smikkelen. De bodem van koek en walnoten maakt het extra lekker. Ik gebruikte de oat cookies met pecan noten. (verkrijgtbaar bij de AH€1,69) Je hebt maar 1,5 koekje nodig voor de bodem en 35 gram walnoten of 3 koekjes dat kan ook, dan laat je de walnoten achterwege.
De cheesecake vulling heb ik minder zoet gemaakt, omdat je ook al een zoete saus er op hebt. Wil je toch een zoetere vulling? Doe dan 50a60 gram suiker ipv 30 gram voor de vulling.
Het lijkt even werk, maar eigenlijk is het een simpel recept. Van dit recept heb ik 2 kleine springvormen kunnen vullen. Als je een grote springvorm hebt die in de airfryer past kan je er 1 maken. Je hebt dan wel iets langer nodig om de cheesecake gaar te krijgen. +/- 45 minuten.
Maak je dit recept in de oven en gebruik je een grote springvorm? Doe de hoeveelheid van dit recept x2. Denk er ook aan de tijd te verlengen om te bakken. In de oven heb je wel 80-90 minuten nodig op 165 graden om de cheesecake gaar te krijgen.
Ingrediënten
Bodem
- 25 gr Kokosolie
- 1/2 el Citroensap
- 35 gr Koekjes (Oat cookies AH)
- 35 gr Walnoten
- 35 gr Gemalen kokos
Vulling
- 150 gr Roomkaas
- 2 kleine Eieren
- 15 gr Suiker
- 50 ml Slagroom
- 80 ml Kokosroom
- 1/2 Merg uit vanille stokje
- 1 scheutje Citroensap
- 40 gr Gemalen kokos
Saus
- 100 gr Aarbeien ( diepvires)
- 40 gr Suiker
- 40 ml Water
Instructies
Bodem
- Maal de koekjes met de walnoten fijn in de blender.
- Smelt in een pannetje de kokos olie en haal daarna van het vuur. Doe de gemalen koekjes, walnoten, kokos en citroensap er door en meng tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het deeg over de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
Vulling
- Mix de roomkaas met de suiker. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren er door. Ook de slagroom, kokosroom, citroensap en het merg uit het vanille stokje ,mogen er door. Mix het goed door.
- Verwarm de airfryer voor op 150 graden. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem.
- Afbakken:
2 kleine springvormen: op 150 graden in ongeveer 30 minuten
1 springvorm: op 150 graden in ongeveer 45 minuten - Laat de kokos cheesecake afkoelen en zet daarna in de koelkast. Het beste kan je de saus vlak voor het opdienen op de cheesecake doen.
Saus
- Doe de aardbeien suiker en water in een klein pannetje en breng langzaam aan de kook. Blijf goed door roeren.
- Probeer de aardbeien fijn te prakken met een vorkje, zodra ze eenmaal verwarmd zijn, is dit makkelijk te doen.
- Laat nog even zachtjes doorkoken en laat daarna afkoelen om het later over de cheesecake te gieten.