Gehaktballetjes in ketjapsaus

Door Jamilla

Afgelopen weer vierde ik mijn (33e) verjaardag. Daar horen natuurlijk heerlijke gehaktballetjes in ketjapsaus bij.

Ik heb een kilo gehakt gebruikt en er zeker 60 balletjes van gedraaid. Het was zo op!

Mijn geheimpje? Ik proef het gehakt altijd voor het braden.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo half om half gehakt
  • 1 grote ui heel fijn gesneden
  • 4 el ketjap
  • 2 eieren
  • 1 el sambal

Meng alle ingrediënten bij elkaar en draai er kleine maar stevige balletjes van.

In de airfryer; 180 graden ongeveer 8 minuten. In de pan; Bak de balletjes rondom bruin in flink wat bakboter en laat verder garen.

Wat heb je nodig voor de ketjapsaus?

  • Klein uitje fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 el ketjap
  • 6 el ketchup
  • 1/2 Maggi bouillonblokje
  • Evt. Sambal

Fruit de ui in wat olie aan samen met de knoflook. Voeg daarna de ketjap en ketchup toe. Ook het 1/2 bouillonblokje mag erbij. Laat de saus verder inkoken en verdeel over de gehaktballetjes.

Facebook Reacties

You may also like

error: Content is protected !!